Over mij

Mijn naam is Elske Moerman. Tijdens mijn pedagogiek opleiding heb ik als vrijwilliger gewerkt in de kinderopvang in de Rotterdamse wijk Spangen. In die tijd had ik een administratieve bijbaan, maar eenmaal aan het werk met kinderen wist ik het direct: “Voor mij geen kantoorbaan meer, maar aan de slag met kinderen...fantastisch!”
Het vrijwilligerswerk werd dan ook snel een betaalde baan.

Omdat ik merkte dat ik vooral geïnteresseerd ben in leerproblemen, heb ik na mijn studie pedagogiek de Pabo-opleiding gedaan. Van 2000 tot 2011 heb ik met veel plezier en enthousiasme gewerkt in het regulier en Montessori basisonderwijs van groep 1 t/m 8 in Rotterdam en in Zeeland. Als groepsleerkracht en intern begeleider heb ik veel geleerd over onderwijs- en leerprocessen.

Na het afronden van de Masteropleiding Special Educational Needs aan het Seminarium voor Orthopedagogiek heb ik besloten als zelfstandig remedial teacher aan de slag te gaan.

In de afgelopen jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in rekenproblemen. Onlangs heb ik de nascholing dyscalculie bij Praktijk Merkelbach afgerond. Daarnaast ben ik gestart met de studie psychologie aan de Open Universiteit. In deze studie wil ik me vooral verder gaan verdiepen in de neuropsychologische achtergronden rondom ontwikkelen en leren. 

Met andere collega's vorm ik het kwaliteitsnetwerk Samenleren!. Binnen dit netwerk wisselen we ervaringen en materialen uit of bezoeken we congressen of cursussen. 

Links en samenwerking:

- Uka Rynja, remedial teacher (specialisatie taalproblemen)
- Daniëlle Langejan, remedial teacher bij De Slimme Vos